gapcon paakuva

Toimiston uutisia

Isännöinti myyty uuteen yhtiöön !
30.03.2017

FinCap Kiinteistövarainhoito Oy on 24.2.2017 solminut liiketoimintakaupan GapCon Oy:n isännöintiliiketoiminnan (GC Isännöinti ja Kanava Isännöinti) ostosta. GapCon Oy:n isännöimät asiakkuudet siirtyvät FinCap Kiinteistövarainhoito Oy:lle 1.4.2017 alkaen.

 

GC Isännöinti on pääasiassa Seinäjoella ja Vaasassa toimiva isännöintitoimisto.

Kanava Isännöinti on pääkaupunkiseudulla toimiva isännöintitoimisto.

Kanava Isännöinti toimi GapCon Oy:n 100% tytäryhtiönä 28.2.2017 saakka jolloin yritys sulautui GapCon Oy:öön. Yhtiön asiakkaita ovat niin taloyhtiöt, toimistokiinteistöt kuin kauppakeskuksetkin. Liiketoimintakaupan myötä FinCap Kiinteistövarainhoito Oy:lle siirtyy kaikkiaan 76 asiakkuutta. 

 

GapCon Oy:n isännöintiliiketoiminnan henkilöstö siirtyy FinCap Kiinteistövarainhoito Oy:n palvelukseen 1.4.2017 alkaen. Asiakastaloyhtiöiden isännöitsijöinä jatkavat samat kohteet tuntevat isännöitsijät ja kirjanpitäjät.

 

GapCon Oy:öön jää 1.4.2017 alkaen toimitilavuokraus (GC Toimitilat) ja yrityskirjanpitoja.

 

FinCap Kiinteistövarainhoito Oy on FinCap Oy:n 100% tytäryhtiö, joka huolehtii asiakastaloyhtiöiden lisäksi sisaryrityksessä toimivien asuntorahastokohteiden manageerauksesta valtakunnallisesti. Emoyhtiön FinCap Oy:n muita tytäryhtiöitä ovat FinCap Kiinteistörahastot Oy ja FinCap Kiinteistökehitys Oy.

 

Taustaa:

 

FinCapin perusta luotiin finanssikriisin jälkimainingeissa vuonna 2009, kun kaksi pohjalaista yrittäjää Raimo Sarajärvi ja Janne Kotamäki aloittivat yhteistyön. Alussa toiminta keskittyi oman ja lähipiirin kiinteistövarallisuuden hoitoon Gapcon Oy:n puitteissa. Sittemmin toiminta on laajentunut kattamaan koko kiinteisövarainhoidon arvoketjun aina kiinteistöjen hankinnasta kiinteistökehitykseen, isännöintiin, myynti- ja ostokonsultointiin, vuokravalvontaan, kiinteistöarviointiin ja rahastotoimintaan. Vuonna 2016 FinCap Oy:stä luotiin konsernin emoyhtiö ja sen alle muodostettiin kolme kiinteistöliiketoiminta-aluetta, eli Rahastot, Kehitys ja Kiinteistövarainhoito. Samana vuonna ostettiin osuus rakennusliike Conline Oy:stä, joka toimii nyt nimellä FinCap Kiinteistökehitys Oy. Vuoden 2017 aikana yritysrakennetta on selkiytetty ja kaikki liiketoiminnot on sulautettu osaksi FinCap-konsernia. Gapcon Oy:n liiketoiminnot ovat pääpiirteissään siirtyneet FinCap Kiinteistövarainhoidon alle. Emoyhtiössä on kymmenen omistajaa, ja sen yhteenlasketut pääomat ovat kymmenen miljoonaa euroa.

 

Toimintamalli:

 

Sijoitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa ja hallitsemme koko kiinteistövarainhoidon arvoketjun

 

FinCapin toimintafilosofia kiteytyy kahteen asiaan: yhdessä tekemiseen ja koko kiinteistövarainhoidon arvoketjun hallintaan. Sijoittaja-asiakkaamme pitävät erityisesti siitä, että jaamme riskit ja tuotot heidän kanssaan osallistumalla projekteihin omilla varoillamme. Tämä takaa intressiemme yhteneväisyyden ja takaa parhaan tuoton. Arvoketjun hallinnan puolestaan varmistaa oma tekemisemme: hallitsemme koko kiinteistövarainhoidon arvoketjun, ja vältämme ulkoistuksia. Näin asiat pysyvät omissa käsissämme.

 

 

Lisätiedot:

 

Janne Kotamäki, toimitusjohtaja FinCap Oy, puh. 050-5393098

Hannu Mäkelä, toimitusjohtaja GapCon Oy, puh. 050-3848071

Vesa Mäkelä, kiinteistöjohtaja FinCap Kiinteistövarainhoito Oy, puh. 050-3253999

Larvatalo puretaan
29.03.2017

Asunto Oy Larvatalon myynti on saatu maaliin 24.3.2017 kun Rakennusliike Lemminkäinen osti yhtiön koko osakekannan. Larvatalon isännöitsijänä on toiminut GC Isännöinti / Tuomo Lainimo ja myyntitapahtumaa on edeltänyt pitkä valmistelutyö hallituksen kanssa, kaavamuutoksineen ja erilaisine sopimuksineen. Valmistelussa on avustanut Asianajaja Eero Ristikangas.

Myyntiä seuraa rakennusliikkeen mukaan kerrostalon purku jo kesällä 2017 minkä jälkeen käynnistyy uuden kerrostalon rakentaminen. 

 

"Hanke on ollut todella mielenkiintoinen ja valmistelu on tapahtunut hyvässä yhteistyössä eri osalpuolten kanssa" kiteyttää Tuomo Lainimo.

Asiakaskyselyn tulokset 2017
10.03.2017

GC Isännöinti oli mukana toista kertaa Isännöintiliiton ja Good Housen koordinoimassa valtakunnallisessa asiakaskyselyssä. Aiempi kysely järjestettiin keväällä 2015 mistä asiakasvastausten määrä nousi nyt lähes kaksinkertaiseksi.

 

Isännöintipalvelun kokonaisarvosanaksi muodostui 4,38 / 5,00 kehitystä edelliseen kyselyyn oli +0,18 yksikköä. 

 

Toimiston suositteluindeksiksi tuli nyt 65, vuonna 2015 luku oli 52. Länsi-Suomen vertailuku vuonna 2017 on 39 ja koko valtakunnan 24. 

 

Haluamme osaltamme kiittää asiakkaitamme hyvin sujuvasta yhteistyöstä, parannetaan sitä edelleen !

 

Isännöitsijät esittelevät kyselyn tuloksia hallitusten kokouksissa mikäli haluatte tutsutua tuloksiin tarkemmin.

 

Aurinkoista Kevättä !

Toimisto Lappeenrantaan
01.07.2016

GapCon Oy avaa 4.7. toimiston Lappeenrantaan Kauppakeskus Armadan pohjakerrokseen.

www.kauppakeskusarmada.fi 

 

Toimiston perustanminen vahvistaa City Kauppapaikat asiakkuuden Lappeenrannan kohteiden ja vuokralaisten kiinteistönjohtamispalvelujen saavutettavuutta.

 

Toimistolla teitä palvelee kiinteistöpäällikkö Jorma Törttö, puh. 010 504 4430.

Henkilöauktorisointi Vesa Mäkelälle
15.03.2016

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry on myöntänyt Vesa Mäkelälle oikeuden käyttää "Auktorisoitu isännöitsijä" nimikettä. Lisätietoja auktorisoinnista: http://www.isayhdistys.fi/2301.aspx

Huoltotöitä ktv-palvelussa, hae kanavat uudelleen
04.02.2016

Anvia suorittaa huoltotöitä kaapeli-tv-verkossa maanantaina 8.2. klo 10 – 13 välisenä aikana. Työ aiheuttaa kaapeli-tv-lähetyksissä noin minuutin pituisen katkoksen, lisäksi osalla kanavista saattaa esiintyä häiriöitä ao. aikana.

 

KTV-asiakkaiden tulee huoltotyön jälkeen tehdä televisiossaan tai digiboksissaan kanavahaku, jotta kaikki kanavat näkyisivät. Kanavahaku tehdään laitteen ohjeiden mukaisesti. Osa laitteista tekee kanavahaun automaattisesti. Jos kanavahaku ei löytänyt kaikkia kanavia, palauta laitteen tehdasasetukset ohjekirjan mukaisesti.

 

Pahoittelemme työstä asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa ja lisävaivaa.

Tarvittaessa ota yhteyttä numeroon 06 411 3592.

 

Anvia 

Kiinteistöratkaisut julkaisu 2016
13.01.2016

Oheisesta liitteestä voitte tutustua ko. julkaisun laajaan tietopakettiin.

 

http://issuu.com/mediapotentiaoy/docs/kiinteistoratkaisut_pohjanmaa

Joulutervehdys !
23.12.2015
Hyvät Asiakkaamme ja Yhteistyökumppanimme, kiitos kuluvan vuoden yhteistyöstä.
Rauhallista ja Rentouttavaa Joulunaikaa sekä Hyvää Uutta Vuotta 2016 !
  
Uusi kohde hoitoon, Talvikki
02.12.2015
Peab Oy:n 5.1.2016 valmistuva uudiskohde Asunto Oy Itikanmäen Talvikki, Seinäjoki on valinnut isännöitsijäkseen GapCon Oy:n. Kohteen henkilöisännöitsijäksi on nimetty Toni Sivula.

Kiitämme Talvikin hallitusta luottamuksesta saadessamme toimia kohteen isännöitsijänä.
  
Koulutusta hallituksille
10.11.2015
Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaa järjestää maksutonta ajankohtaiskoulutusta hallituksen jäsenille. Samalla on hyvä tilaisuus tutustua ko. yhdistyksen toimintaan ja jäsenetuihin. Lisätietoja koulutuksesta:

http://www.kiinteistoliitto.fi/etela-pohjanmaa/50752.aspx
  
Osakkaan KH remontista
12.10.2015
Monenlaisia väärinkäsityksiä on tästä aiheesta edelleen taloyhtiöissä.
Oheisesta linkistä löytyy tiivistettynä pelisäännöt miten tulisi toimia. 

http://www.uusimaa.fi/artikkeli/326009-kiinteistovinkki-osakas-ei-voi-salyttaa-kylppariremontin-laskua-taloyhtiolle
  
Uusia kohteita isännöintiin
21.08.2015
Lemminkäisen rakentama Jaakkolantie 12-14 sekä Lujatalon rakentamat ent. Ruukintien Shellin tontille toteutuvat asuntoyhtiöt Vihtori, Nestori ja Pusteri ovat allekirjoittaneet isännöintisopimuksen GC Isännöinnin kanssa. 

Kiitämme luottamuksesta ja Toivotamme Uudet Asiakkaat Tervetulleiksi !
  
Toimisto on muuttanut
06.08.2015
GC Isännöinnin toimisto on muuttanut Torikeskuksen toimistosiipeen. Käynti toimistolle tapahtuu Kauppatorin puolelta Arnoldsin ja Hesburgerin välisen porraskäytävän kautta. Toimisto sijaitsee kolmannessa kerroksessa. Tervetuloa !
  
Tekemistä lomapäiville
08.07.2015
Viileinä ja kosteina lomapäivinä on hyvää aikaa varmistaa että oma asunto on kunnossa. Sivustolta www.toukotalkoot.fi löydätte asukkaalle laaditun tarkistuslistan jonka avulla olennaiset tarkistuskohteet on helppo löytää. 

Lämmintä Kesää Kaikille !
  
Muutoksia Torikeskuksen hoidossa
31.05.2015
Torikeskusta yli 20 vuotta hoitaneen Riitta Kumpuselän tehtävät kauppakeskusta jatkossa hoitavan uuden henkilöstön opastamisessa on saatu päätökseen.

1.6.2015 alkaen Torikeskuksen yhteismarkkinointia hoitaa Marjo Pirhonen, teknistä ja hallinnollista isännöintiä Vesa Mäkelä ja vapautuvien tilojen vuokrausta Jarkko Ojaniemi. Ks. www.torikeskus.com

Kiitämme Riittaa yhteistyöstä, kohteen hyvästä hoidosta sekä tulevia aikoja varten saamastamme ammattitaitoisesta ohjauksesta. Toivotamme Riitalle Aurinkoisia kesäpäiviä ja Onnea uusiin haasteisiin 1.6.2015 alkaen !
  
Etsittekö hyvää isännöitsijää ?
17.04.2015
Kevät on taloyhtiöissä kokousten aikaa. Kokouksissa arvioidaan päättynyttä vuotta ja linjataan uuden toiminnan suuntaa. Mikäli koette että yhtiönne ostama isännöintipalvelu ei laadultaan vastaa toivottua tasoa toivomme saada mahdollisuuden esitellä omaa palveluamme.

Olemme erikoistuneet suurten yli 20 asuntoa käsittävien yhtiöiden hoitoon ja meillä on mahdollisuus nopeastikin vastaanottaa uusia asiakkaita. Yhteydenottopyynnön voitte jättää näiltä kotisivuilta tai lähestyä meitä puhelimitse tai sähköpostitse, henkilöstömme suorat yhteystiedot löytyvät aina yhtiömme kotisivuilta. 

Yhteistyöterveisin !

Vesa, Tuomo, Toni ja Jaakko
  
Asiakastyytyväisyys mitattu
20.03.2015
Good House Oy toteutti alkuvuodesta Isännöintiliiton johdolla valtakunnallisen isännöintipalvelujen asiakaskuuntelun (asiakastyytyväisyyskysely). Kyselyn tulokset ovat valmistuneet.
Toimistomme saama tulos oli erittäin myönteinen, ylitimme alueemme toimistojen keskiarvon lähes jokaisessa osiossa.
67% kyselyyn vastanneista asiakkaistamme olisivat valmiita suosittelemaan palveluamme ystävilleen (oman alueemme keskiarvo suosittelijoista on 35% ja valtakunnan keskiarvo 33%).  

On hienoa havaita että neljän vuoden kehitystyö laadukkaan isännöintipalvelun tuottamiseksi on tapahtunut oikeaan suuntaan. Haluamme kiittää kaikkia vastanneita ja koko asiakakskuntaamme hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Toivomme yhteistyön jatkuvan pitkään myös tulevaisuudessa. 

Isännöitsijämme esittelevät tutkimustuloksia avoimesti asiakasyhtiöiden hallituksille pyydettäessä.
  
EPS-tori isännöintiin
20.03.2015
Kauppakeskus EPS-torin muodostavien kiinteistöyhtiöiden KOY Säästökeskus ja KOY Säästökangas isännöinti on siirtynyt GapCon Oy:n hoitoon. Yhtiöiden päävastuullisena hoitajana toimii Vesa Mäkelä.
  
Turvallisuuskoulutusta maaliskuussa
09.02.2015
Lisätietoja koulutuksesta:
 
https://koulutus.spek.fi/Default.aspx?tabid=70&id=3400
 
Koulutusta kokoustekniikkaan
07.01.2015
Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaa ry järjestää Seinäjoella maksuttoman kokoustekniikka illan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen www.kiinteistoliitto.fi/etela-pohjanmaa/47769.aspx 
 
Hyvää Uutta Vuotta 2015 !
31.12.2014
Hyvät Asiakkaat ja Yhteistyökumppanit !

Kiitos vuoden 2014 yhteistyöstä ja Hyvää Uutta Vuotta 2015 !
 
Mega-keskus isännöintiin
01.11.2014
City Kauppapaikat Oy on laajentanut omistustaan Seinäjoen kekustan liikekiinteistöistä ostamalla Mega-keskuksen nimellä tunnetun liikerakennuksen.  Kohde liittyy GapConin hoitamaan ko. asiakkaan kiinteistökokonaisuuteen 1.11.2014 alkaen. Lisätietoja www.kauppaseinajoki.fi
  
Uusi kirjanpitäjä
27.10.2014
Maria Ritala on aloittanut GapCon Oy:ssä kirjanpitäjänä ja tulee hoitamaan sekä kiinteistö- että sijoitusyhtiöiden kirjanpitoja. Ritala on toiminut aiemmin kirjanpitäjänä Vimpelin tilitoimistossa sekä Realia Isännöinnin kirjanpitokeskuksessa.
  
Turvallisuushenkilöstön peruskurssi
10.06.2014
Tiedoksi tulevaa koulutusta turvallisuusasioissa

Tavoite: Kurssi antaa valmiudet asuinrakennuksen pelastussuunnitteluun ja edelleen arjen onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn sekä toimintaan vaaratilanteissa. Koulutus tukee Sisäasianministeriön asuinkiinteistöjen pelastussuunnittelua koskevaa ohjeistusta.

Kohderyhmät: Taloyhtiöiden asukkaat sekä hallitusten jäsenet, asuinkiinteistöjen turvallisuushenkilöstö, isännöitsijät ja kiinteistöjen hoitajat sekä muut asiasta kiinnostuneet

https://koulutus.spek.fi/Default.aspx?tabid=70&id=2242
 
Uusi isännöitsijä
02.06.2014
Tekn. Yo Jaakko Ala-Ilkka on aloittanut isännöitsijänä GC Isännöinnin Seinäjoen toimipisteessä. Jaakko valmistuu rakenusinsinööriksi (RI) alkusyksystä, insinöörityön hän laatii aiheesta Rakennusten teknistaloudellinen arviointi ja kehittäminen.
  
Yhtiömaksujen vähennyskelpoisuus
07.05.2014
"Mitkä asuntoyhtiölle maksetut maksut voin vähentää vuokratuloista ?" Tätä kysytään usein isännöitsijältä.
Lue tästä linkistä selkeä yleispätevä ohjeistus asiaan.
 
 
Huoneistopihan muutostyöt
31.03.2014
Mitä "omalla" pihalla saa toteuttaa ja kenen luvalla. Ks. lisää aiheesta: http://www.taloyhtio.net/blogit/?id=112&utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified
  
Koulutusta kokousasioihin
26.03.2014
Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaa järjestää ajankohtaiskoulutusta kokousasioisssa, lisätietoja: http://www.kiinteistoliitto.fi/etela-pohjanmaa/ 
  
Oma, vai yhtiölaina ?
06.03.2014
Linkistä lisätietoja aiheeseen.

http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2014/03/06/remonttia-pukkaa-tama-laina-tulee-halvemmaksi/20143133/310?rss=t54
 
Isännöintiliiton tarjous
19.02.2014
Isännöintiliitto tarjoaa taloyhtiöille opasta vastuunjakoasioiden selkiyttämiseksi.
Löydät tarjouksen ao. linkistä. Mikäli yhtiönne haluaa hyödyntää oheisen tarjouksen niin pyydämme ottamaan yhteyttä yhtiönne isännöitsijään.

Lue isännöintiliiton tiedote »Torikeskus isännöintiin
09.01.2014
Omistajavaihdokseen liittyen Seinäjoen Torikeskus on siirtynyt GapCon Oy:n isännöintiin 1.1.2014. Kauppakeskuspäällikkö Riitta Kumpuselkä jatkaa edelleen tehtävässään.
 
Turvallisuushenkilöstön peruskurssi Seinäjoki
16.10.2013
Oheisesta linkistä lisätietoja koulutuksesta.
https://koulutus.spek.fi/Default.aspx?tabid=70&id=2139
  
Timperinkatu valmistunut
30.08.2013
GC Isännöinnin hoitaman Asunto Oy Seinäjoen Timperinkadun jälkimmäinen vaihe on nyt valmistunut. Kohde on Lemminkäisen laadukasta asuntotuotantoa. Yhtiössä on käytössä Seinäjoen ensimmäiset Anvian sähköiset rapputaulut. Tervetuloa Uudet Asukkaat !
 
Uusi kiinteistökirjanpitäjä
05.08.2013
Antti Väisänen IAT on aloittanut GC Isännöinnissä kiinteistökirjanpitäjänä. Antti toimii jatkossa asuntoyhtiöiden ja hoivarahastokohteiden taloushallinto tehtävissä.
 
Turvallisuuskoulutusta
04.07.2013
SPEK järjestää koulutusta taloyhtiön jäsenille, lisätietoja:
http://www.emaileri.fi/g/l/82566/21592200/223892/1835/745/9 

Suoritettuja tutkintoja
23.05.2013
Kirjanpitäjämme Harri Käpyaho on suorittanut Kiinteistöalan Koulutussäätiön KPT II tutkinnon kurssinsa parhaalla pistemäärällä, Onnittelut Harrille !
 
Turvallisuushenkilöstön peruskurssi
07.05.2013
Asuinkiinteistön turvallisuushenkilöstön peruskurssin

6.6.2013 klo 8. – 16.00 Nurmon paloasema, Paanatie 1, 60550 Nurmo

Kurssi on tarkoitettu asuintalon turvallisuuspäällikölle/-tiimille tai tehtävään haluaville sekä heidän varahenkilöilleen. Kurssi soveltuu hyvin myös asukkaille ja isännöitsijöille. Kurssi antaa perustiedot ja valmiudet talon tai kiinteistön turvallisuuspäällikön/-tiimin tehtäviin. Turvallisuuspäällikkö/-tiimi johtaa ja kehittää asuintalon omatoimista varautumista sekä talon turvallisuustoimintaa
Ilmoittaudu: https://koulutus.spek.fi

t.
Karita Stenroos
Toimistosihteeri/Byråsekreterare
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
Pohjanmaan alueyksikkö/Österbottens distriktsenhet Sepänkyläntie/Smedsbyvägen 14-16
65100 Vaasa/Vasa
p. (06) 325 1498
f. (06) 312 8266
Y-tunnus/VAT nr 0912934-5
karita.stenroos@spek.fi
www.spek.fi

Hallituksen työjärjestys
18.04.2013
Ohessa ohje taloyhtiön hallituksen vuosittaisten tehtävien suunnittelemiseksi: http://www.isannointiliitto.fi/usercontrols/naytaliite.aspx?id=31346&group=401
  
Isännöinnin vertailua
12.04.2013
Kauppalehti: Mielipide: Isännöintikustannuksia on vaikea vertailla keskenään

Tiivistelmä:
Mielipidekirjoituksessa kommentoidaan toimittaja Satu Hirvelän juttua (KL 22.3.), jossa tämä selvitti taloyhtiön kuluja ja peräänkuulutti "vertaa-palvelua" isännöintikustannuksista asuntojen neliöhintojen vertailun kaltaisesti. Kirjoittajan mielestä tämänkaltaisesta vertailusta voi olla viitteellistä apua, jos hinnan osaa suhteuttaa palveluihin, mutta analysoimattomana tieto saattaa johtaa harhaan. Isännöitsijän tarjous voi sisältää vain suppeat peruspalvelut tai sitten siihen voi sisältyä esim. taloyhtiön kirjanpito, kymmenkunta hallituskokousta sekä huoneistokorjausten valvonta. Uuden asunto-osakeyhtiölain myötä isännöitsijän toiminnan tulisi olla totuttua kattavampaa; isännöitsijöiden pitäisi toimia taloyhtiöiden "toimitusjohtajina" ja suunnitella, toteuttaa ja valvoa yhtiön tarvitsemia toimenpiteitä sekä taloutta. Kirjoittaja kysyy, ovatko isännöitsijät saaneet tähän oikeanlaisen koulutuksen. Isännöitsijän ja hallituksen taas pitäisi toimia keskenään yhteistyössä siltä perustalta, että isännöitsijä on elin, jonka avulla hallitus toteuttaa taloyhtiön hallinnon ja kiinteistönhoidon käytännön tehtäviä. Kirjoittaja summaa lopuksi, että isännöintitoimistojen hinnoittelun perusteita on vaikea avata ja vaatiessaan isännöinniltä laatua taloyhtiön pitäisi olla valmis myös maksamaan enemmän. Hän kuitenkin epäilee, miten laatu voi toteutua tilanteessa, jossa toimistojen isännöitsijöille annetaan hoidettavaksi yli 20 taloyhtiötä.

Media: Kauppalehti
Päivämäärä: 11.4.2013
Kirjoittaja: Olavi Toivola
Päälähde: -

-----

GC Isännöinnissä isännöitsijän hoitamien kohteiden määrä on alle 20 kpl ja taloushallinnon hoito on erillisillä kirjanpitohenkilöillä. Tällä varmistamme sitä että isännöitsijöillemme jää riittävästi aikaa johtaa kutakin kohdetta.
  
Mittava remontti käynnistymässä
05.04.2013
Toimiston isännöimässä Kiinteistö Oy Seinäjoen Keskustori 4:ssä (Ns. Nordea Pankin talo) on käynnistymässä toukokuussa mittava peruskorjaus. Kiinteistön LVISA järjestelmät uusiutuvat ja samalla uusitaan Nordean tilojen pinnoitteet sekä päivitetään konttorikalusteratkaisuja. Uudistuksen myötä kiinteistöön rakennetaan mm. jäähdytysjärjestelmä sekä modernisoidaan hissi ja parannetaan energiatehokkuutta. Hakkeen pääurakoitsijana toimii Conline Oy ja Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy.
  
Taloyhtiö 2013 tapahtuma
02.04.2013
Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.4. Lisätietoja: http://www.taloyhtiotapahtuma.net/
  
Koulutusta hallituksen jäsenille
21.03.2013
Etelä-pohjanmaan kiinteistöyhdistys järjestää asunto-osakeyhtiöiden hallitusten jäsenille tai ko. tehtävästä kiinnostuneille koulutusillan. Lisätietoja koulutuksesta: http://www.kiinteistoliitto.fi/etela-pohjanmaa/41223.aspx

Suosittelemme yhdistyksen jäsenyyttä !
 
Yhtiökokousopas
21.03.2013
Suomen Kiinteistöliito on julkaissut kattavan oppaan yhtiökokousasioista. Opas on luettavissa ilmaiseksi internetosoitteessa: http://www.taloyhtio.net/yhtiokokousopas/

Tervetuloa yhtiökokouksiin !
 
Energiatehokkuus korjausrakentamisessa
04.03.2013
Energiatehokkuudelle on määritelty vähimmäisvaatimukset, kun kyse on rakennuksen luvanvaraisesta korjaamisesta, käyttötarkoituksen muuttamisesta tai teknisten järjestelmien uusimisesta. Tällaisia ovat esimerkiksi laajat peruskorjaukset, rakennuksen ulkovaipan korjaukset ja teknisten järjestelmien uusiminen, jolloin tarvitaan yleisimmin rakennus- tai toimenpidelupaa. Korjausrakentamiseen ryhtyminen säilyy edelleenkin vapaaehtoisena, ja kiinteistön omistaja päättää, milloin ja missä laajuudessa hän ryhtyy korjaamaan ja mitkä ovat parhaat keinot parantaa energiatehokkuutta säädösten puitteissa.

Lisätietoja: http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=429944&lan=fi&clan=fi
  
Suoritettuja tutkintoja
06.02.2013
Maria Ulvila ja Minna Lilja ovat suorittaneet isännöitsijän ammattitutkinnon.
  
Turvallisuuskoulutusta
31.01.2013
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestää koulutusta maaliskuussa. Seinäjoen koulutus on ns. entinen talon turvallisuuspäällikön kurssi.
Lisätietoja: https://koulutus.spek.fi/Default.aspx?tabid=70&id=2071

Lisäksi yrityksille / henkilöstölle koulutusta Vaasassa
Lisätietoja: https://koulutus.spek.fi/Default.aspx?tabid=70&id=2045
  
Energiakoulutusta 7.2.
14.01.2013
Tervetuloa Energiaviisas asuintalo –tapahtumaan Seinäjoelle Framiin 7.2.2013. Kuulet uudistuvasta energiatodistuslainsäädännöstä ja korjausrakentamisen energiamääräyksistä. Näyttelyasettajina tapahtumassa on useita alan yrityksiä joiden tuotteista ja tarjoamista energiaystävällisistä ratkaisuista pääset myös kuulemaan paikan päällä!

Ammattilaisiltapäivä on tarkoitettu mm. suunnittelijoille, urakoitsijoille sekä isännöitsijöille. Koulutusilta puolestaan taloyhtiöiden osakkaille.

Kiertueella mukana mm. Suomen Kiinteistöliitto, Kiinteistöalan Kustannus, Bauer, Inspecta, NewLiner, NIBE, Rakennustieto, Skaala, SPUeristeet, Verto

Kiinteistöalan Kustannus Oy:n osastolla paljon hyviä alan kirjoja ja oppaita messuhintaan, myös ennakkotietoa uusista talouspuolen kirjoista!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

http://www.kiinteistoliitto.fi/tapahtumat/38812.aspx

Uusi Vuosi ja ilotulitus
28.12.2012
Hyvää Uutta Vuotta 2013 !

Ilotulitteiden käyttö on kielletty Seinäjoen keskusta-alueella. Ks. tarkemmat ohjeet oheisesta linkistä http://www.seinajoki.fi/pelastuslaitos/ilotulituskielto_ja_suositukset.html

Kaupungin ilotulitus ja Uuden Vuoden juhla Seinäjoella: http://www.seinajoki.fi/tapahtumat/events.php?eventcalendar=1440&action=view_event&id=6854

Kaupungin ilotulitus Vaasassa: http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithBanner.aspx?id=1241782

Kiitos vuoden 2012 yhteistyöstä !
21.12.2012
Hyvät Asiakkaat ja Yhteistyökumppanit !

GapCon käynnisti isännöintiliiketoiminnan vuoden 2011 loppupuolella joten takana päin on nyt "vuoden työt".
Yhteistyömme johdosta vuodesta muodostui onnistunut ja työntäyteinen !
Vuoteen mahtuu useiden suurten uudiskohteiden vastaanottoa, tuttujen asiakkaiden yhteistyön uudelleenkäynnistymistä, lisähenkilöstön hankintaa sekä paljon uusia yhteistyökumppaneita.
Asiakkuudet ovat lisääntyneet niin Seinäjoella kuin Vaasassakin.
Asiakkaille näkyvän isännöintityön lisäksi taustalla tapahtuu kiinteistörahastotoimintaa ja uusia rahastoja valmistelevaa työtä jossa GC Isännöinnin ammattilaisialla on tärkeä rooli. 

Kun katsotaan eteenpäin, uskomme voivamme palvella asiakaskuntaamme jatkossakin totuttuun tyyliin. Vuoden 2013 alkupuolelle ajoittuu taloushallintojärjestelmämme uudistus. Henkilöresurssia lisäämme uudella, vahvan kokemuksen omaavalla isännöitsijällä 1.2.2013 alkaen.

Kiitämme Teitä Hyvästä Yhteistyöstä ja Toivotamme Rauhallista ja Rentouttavaa Joulunaikaa !

Turvallista kiinteistönomistusta myös tulevalle Uudelle Vuodelle 2013 !

Uudiskohde hoitoon Vaasassa
20.12.2012
Lemminkäisen rakentama Asunto Oy Vaasan Aallonharja 1 on valmistunut ja luovutettu asukkaille. Kohteen isännöintiä hoitaa GC Isännöinti / Tuomo Lainimo. Toivotamme asukkaat tervetuleiksi uuteen taloon !
Lisätiedot kohteesta: http://www.asunnot.fi/As_Oy_Vaasan_Aallonharja_1

Lämmönsäätöön tarkkuutta
30.11.2012
Lemminkäisen uudiskohteen Asunto Oy Seinäjoen Jaakkolantie 8-10:n jälkimmäinen vaihe on valmistunut asukkaiden käyttöön.
Kiinteistössä on käytössä Seinäjoen ensimmäinen huonelämpötiloja ja Forecan sääennustetta hyväkseen käyttävä Wisepro lämmönsäätöjärjestelmä.
Laitevalmistajan mukaan: "Ennakoivalla ja tarpeenmukaisella säädöllä saadaan aikaan jopa 20 % energiansäästöt". Ks. http://www.wisepro.fi/

Lisätietoja järjestelmästä antaa: jussi.ala-honkola@lemminkainen.com

Ilmaista pysäköintiä 17.11.
14.11.2012
GapConin hallinnoimat kauppakeskukset Citypiha ja Lehtinen ovat mukana 17.11. järjestettävässä joulukaupan ilmaispysäköinnissä. Tarkempaa tietoa asiasta saat alla olevasta Sydämmeilinen Seinäjoki yhdistyksen tiedotteesta.

Joulukauppa käynnistyy lauantaina ilmaisella pysäköinnillä Ensi lauantaina Seinäjoen kaupungin keskustaan voi lähteä viihtymään ja shoppailemaan huoletta moneksi tunniksi. Seinäjoen keskustan kauppiasyhdistys Sydämellinen Seinäjoki ry tempaisee kumppaneineen joulunavausviikonvaihteen merkeissä. Kauppalauantaina 17.11 klo 11-15 autoilijat voivat pysäköidä ilmaiseksi kaupunkikeskustassa. Ilmaista pysäköintiä tarjoavat Seipark, Autoparkki sekä Finnpark. Seipark tarjoaa lauantaipäivänä ilmaista pysäköintiä Seinäjoen kaupungin yleisillä pysäköintialueilla. Autoparkki tarjoaa pysäköinnin P-Citypihan, Lehtisen, Megakeskuksen sekä Torikadun alueillaan ja Finnpark P-Torikeskuksessa. - Sydämellinen Seinäjoki ry haluaa välittää positiivista viestiä siitä, että kaupunki kaupungistuu. Mitä enemmän meillä on erikoisliikkeitä, sitä houkuttelevampi ja elävämpi keskusta meillä on, yhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Nurmela toteaa. Paikat riittämään - Lähdimme heti mukaan, kun kauppiasyhdistys ehdotti tätä tempausta alkusyksystä, Seipark Oy:n toimitusjohtaja Mika Mäntykoski sanoo. - Maksullista pysäköintiä kaupungin keskustassa on ollut vuodesta 1975, eli jo 38 vuotta. Erikoisliikkeet vaihtavat ajoittain paikkaa, jolloin ne vetävät muitakin liikkeitä puoleensa, ja asiakasvirratkin siirtyvät muutosten mukana paikasta toiseen. Kaupunki on nyt viimeksi tuonut maksullisia pysäköintipaikkoja niille alueille, joihin tarvitaan kiertonopeutta. Näin asiakkailla on todellinen mahdollisuus päästä pysäköimään autonsa palvelujen lähistölle. Kauppakeskuspäällikkö Riitta Kumpuselkä Seinäjoen Torikeskuksesta toteaa, että erikoisliikkeet, kahvilat ja ravintolat muodostavat kaupungin keskustaan sen sydämen, jonne voi tulla viihtymään, nauttimaan ja myös palveltavaksi. Keskustan palveluista nauttiessaan voi irtautua arjesta ja kokea kaupungin fiiliksen. - Pysäköinnin maksaminen tuo ymmärrettävästi oman hankaluutensa kaupunkiasiointiin. Pysäköintipaikkojen kierto on kuitenkin maksullisuuden takia nopeampi ja riittävyys parempi. Maksullisuutta isompana ongelmana pidän tällä hetkellä pysäköintipaikkojen vähyyttä keskustan alueella, Riitta Kumpuselkä pohtii. Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Anu Nurmela, Sydämellinen Seinäjoki ry, 044 055 4506 Kauppakeskuspäällikkö Riitta Kumpuselkä, Torikeskus, Citycon Oyj, 0207 664 661 Toimitusjohtaja Mika Mäntykoski, Seipark Oy, 0400 674 662
Kiinteistöyhdistys kouluttaa
06.11.2012
Lisätietoja linkistä: http://www.kiinteistoliitto.fi/etela-pohjanmaa/
Koulutusasiat vasemmalla palkissa "Tulevia tapahtumia". Suosittelemme kiinteistöyhdistyksen jäsenyyttä kaikille taloyhtiöille.

Isännöinti vahvistuu
01.11.2012
Toni Sivula IAT on aloittanut 1.11.2012 isännöitsijänä. Sivula hoitaa asunto- ja kiinteistöyhtiöiden isännöintitehtäviä.

Koulutusta vuokranantajille, vuokrasopimuksen salat
30.10.2012
Opi vuokrasopimuksen tekemisen salat!

Syksyn Vuokranantajakoulu-kiertue käynnistyy viikon päästä Jyväskylässä 6.11. Seinäjoen tilaisuus 14.11.2012

Koulutuksessa käsitellään erilaisia vuokrasopimukseen liittyviä kysymyksiä – lainsäädäntöä, sopimusehtoja ja ongelmakohtia - elävästä elämästä saatujen esimerkkien pohjalta. Kouluttajina toimivat yhdistyksen omat vuokraukseen erikoistuneet juristit.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille vuokranantajille, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan nettisivuilla www.vuokranantajat.fi

Koulutusterveisin
Suomen Vuokranantajat ry

Pysäköinninvalvonnan lakiesitykseen kiinteistöliiton kannanotto
26.09.2012
KIINTEISTÖLIITTO ETELÄ-POHJANMAA RY TIEDOTE 26.9.2012

Kiinteistöliitto otti kantaa yksityistä pysäköinninvalvontaa koskevaan lakiesitykseen
Kiinteistöliiton hallitus käsitteli 18.9.2012 kokouksessaan hallituksen esitystä pysäköinninvalvonnassa avustamisesta (HE 79/2012 vp). Lakiesitykset ovat eduskunnan lakivaliokunnan (ja perustuslakivaliokunnan) käsittelyssä.

Liiton hallitus päätti, että Kiinteistöliitto vastustaa esitystä eduskunnalle lainsäädännöksi pysäköinninvalvonnassa avustamisesta ja siihen liittyvästä muusta lainsäädännöstä.

Esitetyssä muodossa lakia ei tule säätää. Merkittävästi parempi vaihtoehto on säilyttää nykytila, joka perustuu Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksistä muodostuneeseen oikeuskäytäntöön.

Lisäksi hallitus päätti, että tuotetaan asiasta tausta-aineisto käytettäväksi liiton ja sen jäsenyhdistyksien vaikuttamistoiminnassa lakiesitykseen liittyen.
Tavoitteena on, että eduskunta säätäisi hallitusohjelman mukaisesti erillisen lain yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, joka voisi sisältää toiminnan luvanvaraisuuden, toiminnan julkisen valvonnan, ja muutoksenhakumahdollisuuden määrättäviin valvontamaksuihin.

Terveisin

Jorma Juhani Koutonen
toiminnanjohtaja
jorma.koutonen@kiinteistoliitto.fi
www.kiinteistoliitto.fi/etela-pohjanmaa

Tilaajavastuu ja isännöinti
18.09.2012
Olemme aloittaneet yhteistyön tilaajavastuu.fi palvelun kanssa ja liittyneet luotettavat kumppanit ohjelmaan. Tilaajavastuulaki koskee myös taloyhtiön ja isännöintioimiston välistä sopimusta, lisätietoja: 

http://www.kiinteistolehti.fi/taloyhtioille/taloyhtioille/tilaajavastuulaki-koskee-myos-isannointisopimuksia

https://www.tilaajavastuu.fi/

Säästöä Skapat yhteistyöllä
04.09.2012
Takanapäin on vuosi yhteistyötä sähkönhankintaa hoitavan Skapat Energian kanssa. Skapatin hoitamalla kilpailutuksella on päästy selkeisiin säästöihin asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Suurin yksittäisen kiinteistön säästö sähkökustannuksissa oli menneeltä vuodelta n. 13.000 €.
Järjestysmääräykset kaikilla kielillä
20.08.2012
Oheisesta linkistä löytyvät selkeät ohjeet asumiseen, ohje on laadittu kaikilla kielillä. Huomioithan naapurisi, Kiitos !

http://www.pakolaisapu.fi/images/pdf/Kotimaan_Tyo/PDFs-Kotimaa-kotilo-materiaalipankki/Uusi_kotilo_kaikki.pdf
Tekniikalla esteettömyyttä
04.07.2012
Asunto Oy Seinäjoen Jaakkolantie 8-10 kohteella on käytössä tekniikka mikä helpottaa asukkaiden kulkua kotiin. Ulkona porraskäytävän sisäänkäynnissä näytetään asuntokohtaista avaimenperää lukijalaitteelle minkä jälkeen tapahtuu seuraavaa: 
- Rappukäytävän ovi avautuu 
- Rappukäytävään kytkeytyy valot
- Hissi saapuu alatasanteelle ja ovet avautuvat
- Hissi vie asukkaan automaattisesti oikeaan kerrokseen
Eli mekaanista avainta ja omatoimista oven avausta tarvitaan vasta kotiovella.

Ko. tekniikka sisältyy tässä kohteessa rakentajan (Lemminkäinen) perusvarustukseen. Järjestelmä on toteutettu yhteistyössä Kone Hissit Oyj:n kanssa.
Ilmoitustaulut sähköistyy
04.07.2012
Asunto Oy Seinäjoen Jaakkolantie 8-10 on ottanut käyttöön porraskäytävän sähköisen ilmoitustaulun. Taulussa on tiedot mm. asukkaista, päivän säästä sekä tuoreimmista YLE:n uutisista. Myös isännöitsijän tiedotteet saadaan tauluun internetin välityksellä.

Taulun on toteuttanut Videra:
"Infonäyttö on ratkaisu kiinteistöjen ja taloyhtiöiden ajantasaiseen tiedottamiseen. Näyttöruudut ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja, 42 tai 32 tuuman LCD-näyttöjä, jotka kiinnitetään rappukäytäviin seinäkiinnikkeillä. Näyttöruudut ovat iskunkestäviä ja suojakotelon sisällä, minkä vuoksi ne kestävät myös ilkivaltaa. Ruudut ovat päällä ympäri vuorokauden, ja niitä voi päivittää etähallittavan mediatoistimen ansiosta joko kiinteän tai mobiili-internetyhteyden avulla paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Näyttöruudut toimivat normaalilla verkkovirralla, ja ne kytketään talon sähköverkkoon. http://www.videra.com/fi/"
Jaakkolantie 8-10 isännöintiin
19.06.2012
Asunto Oy Seinäjoen Jaakkolantie 8-10 1. vaihe (B-rakennus) on valmistunut 19.6.2012. Kiitämme luottamuksesta saadessamme toimia yhtiön isännöitsijänä. Kohde on Lemminkäisen laadukasta uudistuotantoa, lisätietoja kohteesta: http://www.asunnot.fi/As_Oy_Seinajoen_Jaakkolantie_8-10
Autoparkin yhteistyöstä juttu
25.04.2012
Juttuun voi tutustua tarkemmin ao. linkin kautta:

http://autoparkki.net/index.php/tietoja-autoparkista/referenssi-gapcon
Isännöitsijät tulityökoulutuksessa 9.2.
09.02.2012
Tulityökortit on päivitetty ja voimme jatkossakin virallisesti myöntää lupia tulitöihin. Lupalomakkeita ja lisäohjeita: http://www.lahivakuutus.fi/FI/Lahivakuutus/Valvontajakuluttajansuoja/Ohjeitajaoppaita/Sivut/default.aspx 
Seinäjoen Vanha Tori isännöintiin
01.02.2012

Asunto Oy Seinäjoen Vanha Tori on valinnut GC Isännöinnin yhtiön isännöitsijäksi. Asuntoyhtiö valmistuu osakkeenostajille 24.2.2012.

Lisätietoja yhtiöstä: 

http://www.peabjulkaisut.fi/Portals/peabjulkaisut/esitteet/vanhatori/index.html

Pelastussuunnitelman laadintaohje
30.01.2012

Sisäasiainministeriön ohje pelastussuunnitelman laatimiseksi on valmistunut ja löytyy internetistä osoitteesta:

http://www.isannointiliitto.fi/attachements/2012-01-30T11-08-4185.pdf

Etsittekö isännöitsijää ?
18.01.2012

Kevään kokousajan lähestyessä hallituksessa saattaa herätä ajatus vastaako nykyinen isännöinti toiveita ja tarpeita. Keskusteluihin nousee tällöin isännöintipalvelun kilpailuttaminen.

Kilpailutus on ehkä tutumpaa kun on kyse rakentamisesta, missä tavoitellaan asiantuntijan laatimalla suunnitelmalla edullisinta rakennustuotetta.

Mikäli pohditte isännöinnin kilpailutusta on myös tarpeen laatia lista siitä mitä palvelulta halutaan. Näin voidaan varmistua siitä että saaduilla tarjouksilla on jokin vertailtavuus, ja yhteys siihen mitä halutaan. Ja niin kuin rakentamisessakin, myös ostopalveluissa saatua tuotetta (palvelua) voidaan verrata vain siihen mistä on sovittu. 

Antaisitko kenen tahansa rakentaa talosi, entäpä huolehtia siitä sen valmistuttua ? Mikäli hinta ei ole yhtiönne ainut kriteeri kannattaa pohtia millaisen yrityksen ja isännöitsijän kanssa on yhteistyötä aloittamassa. 

Ohjeita isännöintipalvelun ostoon löytyy mm. http://www.pirkanmaankiinteistoyhdistys.fi/pdf/isannointiosto-opas.pdf

Autamme mielellämme mikäli teille herää kysymyksiä. 

GC Isännöinnin kotisivut päivitetty
19.12.2011

Uusilla kotisivuilla on helpotettu asiakkaan sähköistä asiointia ja tiedon saantia. Sivuston kehitystö jatkuu edelleen.


Aputoiminimi rekisteröity
01.12.2011

GC Isännöinti on GapCon Oy:n aputoiminimi jonka alle siirtyy yhtiön kiinteistöjohtamis- ja isännöintipalvelut 1.1.2012 alkaen.


Isännöintiliiton jäsenyys
30.11.2011

GapCon Oy on liittynyt Isännöintiliiton yritysjäseneksi. Lisätietoja liiton toiminnasta ja isännöintialan kehitystyöstä: www.isannointiliitto.fi 


Fatman huoltokirjat käyttöön
15.11.2011

GapCon Oy ja ohjelmistotalo Fatman ovat laajentaneet yhteistyötään. Gapcon otti 15.11.2011 alkaen käyttöön Fatmanin sähköisen huoltokirjan, vikailmoitukset ja kulutusseurannan hoitamissaan kauppakeskuskohteissa.

Vikailmoitukset ja kulutusseuranta otettiin käyttöön myös muissa isännöintikohteissa.

Ohjelmistolaajennus mahdollistaa tehokkaamman huoltotoimenpiteiden valvonnan, vikailmoitus- ja kulutustilastoinnin sekä energiatodistusten laadinnan.   


Isännöinti vahvistuu
01.11.2011

Isännöitsijä Tuomo Lainimo, LKV on aloittanut GapCon Oy:ssä 1.11.2011 isännöitsijänä. Lainimo on toiminut aikaisemmin Realia Isännöinti Oy:ssä ja Pohjanmaan Kiinteistöpörssi Oy:ssä isännöitsijänä ja Kiinteistönvälitäjänä.

Kirjanpitäjä Minna Mäkelä, KPT II, IAT on aloittanut GapCon Oy:ssä 1.11.2011 kirjanpitäjänä. Mäkelä on toiminut aiemmin Realia Isännöinnissä NREP Finland Oy kiinteistösijoitusasiakkuuden taloushallintotiimin palvelupäällikkönä.

 

Colemont Oy yhteistyösopimus
01.08.2011

Colemont Oy ja GapCon Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Colemont Oy hoitaa jatkossa GapCon Oy:n hoitamien kiinteistöjen vakuutusasioita, mm. kilpailutukset, korvauspäätösten oikeellisuuden tarkistaminen sekä vahinkotapausten hoidossa avustaminen. Lisätietoja palvelusta: www.colemont.fi/fi/palvelut/kiinteistot


Skapat Oy yhteistyösopimus
01.08.2011

Skapat Energia Oy ja Gapcon Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Capconin asiakkaiden sähkön kilpailuttamiseksi ja energiansäästöratkaisujen kartoittamiseksi.